Op zoek naar dikke knie na kijkoperatie?

Home
dikke knie na kijkoperatie
Kijkoperatie van de knie.
Heupprothese veelgestelde vragen. Pijnstilling na een schouderoperatie met de schouderpomp. Verder in Patiëntenfolders. Kijkoperatie van de knie. Uw behandelend specialist heeft u op de wachtlijst geplaatst voor een kijkoperatie van uw knie arthroscopie. Deze folder geeft u informatie over deze behandeling en de periode hierna.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Na de kijkoperatie kan de knie enige tijd dikker zijn dan normaal, door belasten/oefenen kan deze zwelling nog wat toenemen. Tijdens de revalidatieperiode na de kijkoperatie moet u de bewegingen van de knie verder opbouwen, de kracht van de dijspier trainen en een normale functie van de knie herwinnen.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Tijdens de revalidatieperiode na de kijkoperatie moet u de bewegingen van de knie verder opbouwen, de kracht van de dijspier trainen en een normale functie van de knie herwinnen. Frequent en voorzichtig oefenen is nodig om de spierkracht en coördinatie optimaal te revalideren.
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder gezondheid.be.
Een eventuele operatie als behandeling van de vastgestelde gewrichtsschade kan met behulp van deze instrumenten binnen in het gewricht worden uitgevoerd. Bij een reconstructie van een gescheurde kruisband kan gebruik worden gemaakt van het middelste deel van de dikke pees die tussen knieschijf en onderbeen loopt. De plaatsing van de pees met botblokjes van de knieschijf en het onderbeen, op de plaats van de oorspronkelijk voorste kruisband, vindt plaats met behulp van een kijkoperatie. Met een tunneltje in het scheenbeen en het dijbeen wordt de pees in de knie geplaatst en vastgezet met twee schroefjes. Soms wordt er een andere methode van vastzetten gekozen. De schroefjes hoeven er niet uitgehaald te worden. De operatie duurt ongeveer anderhalf uur. Na de ingreep.
Arthroscopie van de knie Knie Info patiënten Orthopedie.
terug naar boven De operatie. Een arthroscopie of kijkoperatie is een operatie waarbij er met een soort naaldlens" in de knie wordt gekeken en waarbij de letsels in het gewricht worden behandeld met micro-instrumenten langs kleine puntvormige gaatjes. Doordat het gewricht van de knie niet wordt opengesneden gaat het herstel na de operatie veel vlugger.
Kijkoperatie knie ViaSana.
Bij een dikke knie: rusten, gebruik eventueel ijspakkingen. Afhankelijk van de pijn en zwelling van de knie kan het verstandig zijn de knie te ontlasten en enige dagen met krukken te lopen. Na ongeveer 4 dagen mag u weer fietsen, afhankelijk van uw klachten. Fietsen is de beste oefening na een knieoperatie. Begin bij voorkeur met kleine afstanden, met een laag verzet. Werken mag als de knie niet dik of pijnlijk is en wanneer u dit zelf verantwoordelijk vindt. Ter voorkoming van trombose: trek uw tenen en voet regelmatig richting uw hoofd op en strek de voet vervolgens weer. Herhaal deze oefening 10 keer, meerdere malen per dag. Als vuistregel kunt u aanhouden dat u mag autorijden als u weer kunt traplopen. Oefenschema na een kijkoperatie.
arthroscopie Knie.nl.
Ik heb in januari de tweede kijkoperatie gehad. De eerste was in september 2015. Na de eerste operatie heb ik 2 x een injectie iontstekingsremmer in mijn knie gehad. De tweede keer hielp dit goed totdat een driekwart jaar later de klachten weer terugkwamen.
Zorgvoorbeweging.nl.
De mate van kniebelasting na een kijkoperatie is afhankelijk van de behandeling. Meestal kunt u uw knie na de operatie meteen belasten. Wanneer is direct een behandeling mogelijk? Bijvoorbeeld een scheur in de meniscus leent zich bij uitstek voor een artroscopische behandeling.
Arthroscopie van de knie.
Een 3-tal weken na de ingreep kom je op consultatie. Meestal ben je dan reeds terug aan het werk. Bij elke operatie zijn complicaties mogelijk, gelukkig zijn ze bij een arthroscopie zeldzaam. Dikke knie meestal te wijten aan irritatie van het slijmvlies; soms kan medicatie worden voorgeschreven.

Contacteer ons