Op zoek naar scheurtje in meniscus knie?

Home
scheurtje in meniscus knie
Meniscusscheur UZ Leuven.
Scheur in meniscus, ontstaat meestal door de combinatie van draaien en buigen rotatie en flexie van de knie, bijvoorbeeld door verdraaien in hurkzit. Maak een afspraak. Knie en sportletsels raadpleging. Bij welke specialisten kunt u terecht. De typische symptomen van een gescheurde meniscus zijn.:
Zorgvoorbeweging.nl.
Vaak is de knie gezwollen door vochtophoping en soms lukt het niet meer om het been geheel te strekken, de knie zit op slot. Een scheurtje in de meniscus kan plotseling ontstaan, bijvoorbeeld bij sport, een draaibeweging of een ongeval.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
Men verwijdert dus niet de volledige meniscus maar enkel de beschadigde stukken. Zo blijft er nog steeds een weliswaar verminderde bescherming van het kraakbeen aanwezig. Na de ingreep wordt een lokale pijnstiller ingespoten in de knie zodat deze gedurende 8 à10 uur pijnvrij blijft.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
In het verleden werd de meniscus in zijn geheel verwijderd, ook al was deze slechts gedeeltelijk gescheurd. Omdat we nu weten dat de knie sneller kan verslijten na verwijdering van de volledige meniscus, wordt alleen een zo klein mogelijk deel van de gescheurde meniscus weggenomen.
Scheur in de meniscus.
Er bevinden zich 2 menisci in elke knie: een meniscus aan de binnenzijde C-vormig en een meniscus aan de buitenzijde O-vormig. Een van de belangrijkste functies van de meniscus is schokdemping. Zo wordt het kraakbeen beschermd om vroegtijdige slijtage en arthrose te vermijden.
MENISCUSLETSELS.
ANATOMIE EN FUNCTIE VAN DE MENISCUS. De meniscus is een zeer belangrijke shokbreker in de knie en is gemaakt van een speciaal soort kraakbeenfibrocartilago, genoemd. Er bevindt zich een meniscus aan de binnenzijde en één aan de buitenzijde van de knie.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
De contactvlakken van deze drie beenderen zijn bekleed met een gladde en elastische bekleding: het kraakbeen. Tussen boven en onderbeen bevinden zich ook de menisci binnenste en buitenste meniscus. Deze menisci zijn in feite een soort schokdempers die mee de belastingsverdeling bij het gebruik van de knie regelen.
Gescheurde meniscus Operatie, Behandeling Oefeningen.
Het scheuren van de meniscus kan zeer pijnlijk zijn. Letsel van de binnenste meniscus geeft pijn aan de binnenzijde van de knie. Is de buitenste meniscus gescheurd, dan wordt de pijn aan de buitenzijde van de knie gevoeld. Meestal komt er vocht in de knie, waardoor het gewricht dikker gaat worden.
Gescheurde meniscus Knie.nl.
Een kijkoperatie in de knie kan meer duidelijkheid verschaffen over wat er precies aan de hand is. Behandeling van een scheurtje in de meniscus. Een scheur in de meniscus herstelt meestal vanzelf. De arts zal u na het stellen van deze diagnose, of bij het vermoeden van een gescheurde meniscus, dan ook vaak naar huis sturen.

Contacteer ons