Meer resultaten voor knieoperatie kraakbeen

Home
knieoperatie kraakbeen
Kraakbeenslijtage en artrose RPA Janssen orthopedisch chirurg.
Het vormt het scharnierpunt tussen het dijbeen, scheenbeen en knieschijf aan de voorzijde van de knie. Deze botuiteinden zijn bedekt met een beschermlaag: het kraakbeen. Kraakbeen zorgt voor soepele bewegingen van de knie en het opvangen van krachten bij lopen.
Kraakbeen ViaSana.
Op deze manier neemt de slijtage van het kraakbeen geleidelijk toe. De conditie van kraakbeen kan door orthopedisch chirurgen scherp geclassificeerd worden. Er zijn 5 stadia, van normaal kraakbeen graad 0 tot afwezig kraakbeen graad 4. Graad 0: Dit is normaal kraakbeen.
Behandeling en operaties bij kraakbeenbeschadiging.
Behandeling en knieoperatie. Met een kijkoperatie kunnen de aandoeningen van de knie direct gezien en behandeld worden zonder dat hiervoor de knie helemaal open gemaakt hoeft te worden. Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de knie gemaakt. Via het eerste sneetje gaat de arthroscoop met spoelvocht in de knie. De arthroscoop is een klein buisje dat via een camera met een monitor is verbonden. Het tweede sneetje in de knie zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken. Losse stukjes kraakbeen en beschadigd kraakbeen worden eerst verwijderd.
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Ongeval: Een ongeval kan een locale verhoogde druk geven ter hoogte van het kraakbeen waarbij ofwel een barst / breuk van het kraakbeen optreedt ofwel een kraakbeen loslating voorkomt. Hierdoor krijgen we op één welbepaalde plaats een verlies van kraakbeen.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Kraakbeenletsels zijn vaak de oorzaak van pijn, zwelling, verminderde mobiliteit en ernstige beperkingen van de activiteiten van het dagelijks leven. De pijn komt niet van het kraakbeen zelf maar van de geïrriteerde weefsels die eromheen liggen of van losgeraakte stukjes kraakbeen die de knie irriteren.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie. Een gescheurde meniscus kan gedeeltelijk verwijderd of gehecht worden Lees meer, kleinere kraakbeenletsels kunnen zo nodig onmiddellijk behandeld worden, gewrichtsmuizen of losse fragmenten kunnen verwijderd worden.
Knie operatie.
De botoppervlakten die een gewricht vormen, zijn bedekt met een glijlaag kraakbeen. Dit kraakbeen zorgt ervoor dat de botten goed over elkaar kunnen glijden en heeft ook een schokdempende functie. Tussen het kraakbeen van bovenbeen en onderbeen bevindt zich aan weerszijden van het gewricht een sikkelvormige, C-vormige schijf, meniscus genoemd.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Het kniegewricht bestaat uit drie botdelen: het scheenbeen, het dijbeen en de knieschijf. De uiteinden van deze botdelen zijn bekleed met een dun laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt. Het kraakbeen is een glad en verend weefsel. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen.
KRAAKBEEN VERDONK.
Deze techniek is spijtig genoeg niet meer beschikbaar in Belgie en Europa sinds juni 2016! Voor grotere letsels waarbij zowel kraakbeen als bot is aangetast kan een kunstkraakbeenvlies of scaffold worden geimplanteerd. Deze scaffold laat toe om zowel bot als kraakbeen te herstellen via 1 ingreep.

Contacteer ons