Meer resultaten voor knieoperatie kraakbeen

Home
knieoperatie kraakbeen
Kraakbeenchirurgie Dr. Wouter Van den Broecke.
De pijn die men bij kraakbeenletsel ondervindt, komt niet van het kraakbeen zelf maar van de geïrriteerde weefsels die er omheen liggen of van losgeraakte stukjes kraakbeen. Indien kraakbeenletsels niet behandeld worden, kan de laag kraakbeen geleidelijk verder afslijten met artrose en voortschrijdende immobiliteit tot gevolg.
Kraakbeen ViaSana.
Op deze manier neemt de slijtage van het kraakbeen geleidelijk toe. De conditie van kraakbeen kan door orthopedisch chirurgen scherp geclassificeerd worden. Er zijn 5 stadia, van normaal kraakbeen graad 0 tot afwezig kraakbeen graad 4. Graad 0: Dit is normaal kraakbeen.
Behandeling en operaties bij kraakbeenbeschadiging.
Behandeling en knieoperatie. Met een kijkoperatie kunnen de aandoeningen van de knie direct gezien en behandeld worden zonder dat hiervoor de knie helemaal open gemaakt hoeft te worden. Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de knie gemaakt. Via het eerste sneetje gaat de arthroscoop met spoelvocht in de knie. De arthroscoop is een klein buisje dat via een camera met een monitor is verbonden. Het tweede sneetje in de knie zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken. Losse stukjes kraakbeen en beschadigd kraakbeen worden eerst verwijderd.
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Ongeval: Een ongeval kan een locale verhoogde druk geven ter hoogte van het kraakbeen waarbij ofwel een barst / breuk van het kraakbeen optreedt ofwel een kraakbeen loslating voorkomt. Hierdoor krijgen we op één welbepaalde plaats een verlies van kraakbeen.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie. Een gescheurde meniscus kan gedeeltelijk verwijderd of gehecht worden Lees meer, kleinere kraakbeenletsels kunnen zo nodig onmiddellijk behandeld worden, gewrichtsmuizen of losse fragmenten kunnen verwijderd worden.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Kraakbeenletsels zijn vaak de oorzaak van pijn, zwelling, verminderde mobiliteit en ernstige beperkingen van de activiteiten van het dagelijks leven. De pijn komt niet van het kraakbeen zelf maar van de geïrriteerde weefsels die eromheen liggen of van losgeraakte stukjes kraakbeen die de knie irriteren.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Het kniegewricht bestaat uit drie botdelen: het scheenbeen, het dijbeen en de knieschijf. De uiteinden van deze botdelen zijn bekleed met een dun laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt. Het kraakbeen is een glad en verend weefsel. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen.
KRAAKBEEN VERDONK.
Deze techniek is spijtig genoeg niet meer beschikbaar in Belgie en Europa sinds juni 2016! Voor grotere letsels waarbij zowel kraakbeen als bot is aangetast kan een kunstkraakbeenvlies of scaffold worden geimplanteerd. Deze scaffold laat toe om zowel bot als kraakbeen te herstellen via 1 ingreep.
Kraakbeenletsel aan de knie Kenniscentrum Orthopedie Slingeland Ziekenhuis.
Verlies van de gehele laag kraakbeen op een specifieke plek, waardoor het onderliggende bot niet langer bedekt is. Als het kraakbeen in stadium 4 zit, dan zijn alle lagen van het kraakbeen kapot. Soms komen er losse stukje kraakbeen in het gewricht terecht.

Contacteer ons