Meer resultaten voor knieoperatie kraakbeen

Home
knieoperatie kraakbeen
Kraakbeenslijtage en artrose RPA Janssen orthopedisch chirurg.
Het vormt het scharnierpunt tussen het dijbeen, scheenbeen en knieschijf aan de voorzijde van de knie. Deze botuiteinden zijn bedekt met een beschermlaag: het kraakbeen. Kraakbeen zorgt voor soepele bewegingen van de knie en het opvangen van krachten bij lopen.
Kraakbeen ViaSana.
De plaats van het donortransplantaat bevindt zich in de knie op een plaats waar het kraakbeen niet belast wordt en gemist kan worden. Omdat kraakbeen niet goed te fixeren is het onderliggende bot wordt bij deze methode het kraakbeen met het onderliggende bot getransplanteerd.
Behandeling en operaties bij kraakbeenbeschadiging.
Behandeling en knieoperatie. Met een kijkoperatie kunnen de aandoeningen van de knie direct gezien en behandeld worden zonder dat hiervoor de knie helemaal open gemaakt hoeft te worden. Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de knie gemaakt. Via het eerste sneetje gaat de arthroscoop met spoelvocht in de knie. De arthroscoop is een klein buisje dat via een camera met een monitor is verbonden. Het tweede sneetje in de knie zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken. Losse stukjes kraakbeen en beschadigd kraakbeen worden eerst verwijderd.
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Ongeval: Een ongeval kan een locale verhoogde druk geven ter hoogte van het kraakbeen waarbij ofwel een barst / breuk van het kraakbeen optreedt ofwel een kraakbeen loslating voorkomt. Hierdoor krijgen we op één welbepaalde plaats een verlies van kraakbeen.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie. Een gescheurde meniscus kan gedeeltelijk verwijderd of gehecht worden Lees meer, kleinere kraakbeenletsels kunnen zo nodig onmiddellijk behandeld worden, gewrichtsmuizen of losse fragmenten kunnen verwijderd worden.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Kraakbeenletsels zijn vaak de oorzaak van pijn, zwelling, verminderde mobiliteit en ernstige beperkingen van de activiteiten van het dagelijks leven. De pijn komt niet van het kraakbeen zelf maar van de geïrriteerde weefsels die eromheen liggen of van losgeraakte stukjes kraakbeen die de knie irriteren.
Dr. Mortelé, orthopedie.
Het is biocompatiebel en resorbeerbaar en het dient als leidraard voor de ingroei van bot en kraakbeen in het netwerk van het implantaat.Hierdoor kan er nieuw bot en kraakbeen ingroeien in het defect. Het kraakbeen oppervlak bestaat uit Type I collageenhet, is een open en poreuze structuur die kraakbeen ingroei toelaat.
Kraakbeendefect in de knie: nieuwe behandelingen Orthopedie.
Kraakbeenherstel door mosaicplastiek Mosaicplastiek of OATS Bij deze ingreep worden staafjes bot met gezond kraakbeen van een minder belast gebied in het gewricht getransplanteerd naar het gebied met het defect. Deze techniek is geschikt voor defecten van maximaal 2-3 cm2 en wordt meestal toegepast als er al een eerdere poging tot kraakbeenherstel heeft plaatsgevonden of als het bot onder het kraakbeen ook beschadigd is.
Cookies.

Contacteer ons