Resultaten voor gescheurde meniscus

Home
gescheurde meniscus
Ik heb een gescheurde meniscus Thuisarts.
Neem dan contact op met de bedrijfsarts. Meer informatie over een gescheurde meniscus. De informatie over een gescheurde meniscus is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen, de NHG-Standaard Niet-traumatische knieklachten en de NHG-Standaard Traumatische knieproblemen. Laatst herzien op 29 jan 2015.
Gescheurde meniscus Operatie, Behandeling Oefeningen.
De arts kan aan de hand van deze scan de meniscus goed beoordelen. Hoe wordt een gescheurde meniscus behandeld? De meniscus kan zichzelf binnen een paar maanden genezen. Voorwaarde is wel, dat je nog jong bent en dat de meniscus goed doorbloed is.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Het kan zeker zin hebben om een gescheurde meniscus te opereren ook bij een oudere patiƫnt, vooral als de kraakbeenslijtage in de knie meevalt en als de knie mechanische klachten vertoont zoals blokkage door een losliggend deel van de gescheurde meniscus.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
Deze gescheurde stukken dienen dan ook verwijderd te worden met verschillende kleine instrumentjes. De kleine stukjes meniscus die worden weggesneden, worden uit de knie gespoeld zodat ze later geen blokkage kunnen veroorzaken. Men verwijdert dus niet de volledige meniscus maar enkel de beschadigde stukken.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
De onderliggende oorzaak is in feite slijtage van de meniscus degeneratie waardoor de meniscus van mindere kwaliteit is en kwetsbaarder is. We onderscheiden een stabiele scheur waarbij het gescheurde deel weinig beweeglijk is en instabiele scheuren met lossere beweeglijke fragmenten die in het gewricht blokkeren.
Gescheurde meniscus Knie.nl.
Na de scheuring komt er meestal vocht in de knie, waardoor er een zwellig ontstaat en daardoor vaak ook weer extra pijn. Een gescheurde meniscus kan ook ontstaan door slijtage van de meniscus, maar dat komt niet zo vaak voor.
MENISCUSLETSELS.
Aangezien een meniscusscheur een mechanisch probleem is is, er ook een mechanische oplossing nodig dit: is het verwijderen van het stuk meniscus dat gescheurd is of het hechten van de gescheurde meniscus. Welk type van behandeling zal gekozen worden hangt af van uw leeftijd en de aard en uitgebreidheid van de meniscusscheur.
Zorg voor beweging.
Een scheurtje kan ook geleidelijk ontstaan als de kwaliteit van een meniscus vermindert. In deze folder leest u meer over de meniscus, over de klachten bij een gescheurde meniscus en over de behandelmogelijkheden. De knie en de meniscus. De klachten bij meniscusletsel.
Meniscusscheur UZ Leuven.
Scheur in meniscus, ontstaat meestal door de combinatie van draaien en buigen rotatie en flexie van de knie, bijvoorbeeld door verdraaien in hurkzit. Knie en sportletsels raadpleging. Vandenneucker Hilde Orthopedisch chirurg. De typische symptomen van een gescheurde meniscus zijn.: Drukpijn precies ter hoogte van de gewrichtsspleet.

Contacteer ons