Meer resultaten voor kijkoperatie meniscus

Home
kijkoperatie meniscus
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder gezondheid.be.
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder. Na de operatie. Mogelijke risico's' en nevenwerkingen." Arthroscopie van de knie. Hoe verloopt een arthroscopie van de knie? Na de ingreep. Arthroscopie van de schouder. Na de behandeling. Mogelijke complicaties en risicos. dossier Arthroscopie betekent: in het gewricht kijken. Dit is meestal de knie, soms de schouder, de enkel en af en toe de elleboog, de pols of de heup. Met de arthroscoop kan de arts gewrichten van binnen controleren op beschadigingen zoals gescheurd kraakbeen, gescheurde meniscus, gescheurde banden, gebroken bot, losse bot of kraakbeenstukken, slijtage van het gewricht, ontsteking.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Wat is een artroscopie of kijkoperatie? Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Bij een kijkoperatie van de knie of arthroscopie wordt alleen het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd. Bij een jonge patiënt met een recent knie-ongeval en een meniscusscheur in het doorbloede gedeelte tegen het kapsel van de knie, wordt de scheur van de meniscus gehecht in plaats van verwijderd.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
De meniscus is een maanvormige, driehoekige schijf, gelegen aan de binnen en buitenzijde van de knie. Deze zorgt voor een dempend effect tussen het kraakbeen van het bovenbeen en dat van het onderbeen en op die manier is het kraakbeen dan ook optimaal beschermd. Door een ongeval of slijtage kan er een letsel optreden van één van de menisci. Een kijkoperatie kan dan een oplossing bieden.
Kijkoperatie Knie, arthroscopie knie Arts Orthopedie Lier.
Meniscus scheur, letsel. Kruisband scheur, letsel. Collateraal band letsel. Sinding Larsen Johansson. Kijkoperatie Knie, arthroscopie knie. Beeldvorming in de orthopedie. De arthroscopische chirurgie. Arthroscopie betekent: in het gewricht kijken. Via een kleine steekopening wordt een kleine lens in de knie ingebracht.
Arthroscopie van de knie Knie Info patiënten Orthopedie.
Extreme bewegingen zoals hurken, lopen en springen dienen vermeden te worden. Uitzonderingen op bovenvermelde regels en oefeningen voor mobilisatie en belasting zijn o.a.: als er een meniscus werd gehecht zelden. als een kruisband of andere gewrichtsband werd hersteld. als er zeer ernstige kraakbeen letsels zijn gevonden.
Kijkoperatie van de knie Orthopedie Geel. orthopedie-geel-logo.
Een kijkoperatie wordt uitgevoerd wanneer er problemen zijn in het kniegewricht of wanneer er geen duidelijke diagnose kan gesteld worden bij een knieprobleem. Bij een meniscusletsel zal de meniscus worden gehecht of het gescheurde gedeelte worden verwijderd. Dit hangt af van de kwaliteit van het weefsel en de lokatie van de scheur.
Meniscus Knie Gewrichten Orthopedie Roeselare.
Bij bevestiging van de diagnose wordt vaak een kijkoperatie uitgevoerd om te verhinderen dat de meniscus verder scheurt of er nieuwe blokkages optreden. Hierbij wordt ofwel een stukje meniscus weggenomen, ofwel het stuk vastgehecht. Een kijkoperatie bij patiënten met artrose en microscheurtjes van de meniscus is vaak minder succesvol.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Tussen het dijbeen en het scheenbeen zit ook de binnenste en buitenste meniscus. Door een ongeval of verkeerde beweging kan letsel aan de kruisband of meniscus ontstaan. Dit veroorzaakt pijnklachten of een bewegingsbeperking. De orthopedisch chirurg heeft met u besproken dat u een arthroscopie van uw knie zult ondergaan om de oorzaak van uw klachten te ontdekken en/of te behandelen. Een arthroscopie is een kijkoperatie in een gewricht.

Contacteer ons