Zoeken naar meniscus

Home
meniscus
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Het kan zeker zin hebben om een gescheurde meniscus te opereren ook bij een oudere patiƫnt, vooral als de kraakbeenslijtage in de knie meevalt en als de knie mechanische klachten vertoont zoals blokkage door een losliggend deel van de gescheurde meniscus.
Meniscus anatomie Wikipedia.
Als dit een belangrijke hinder oplevert in het dagelijks leven moet soms operatief worden ingegrepen. Een beschadigde meniscus herstelt zich niet; bij een eventuele operatie wordt getracht zo veel mogelijk van de meniscus te bewaren omdat een knie zonder meniscus een belangrijk beschermingsmechanisme mist en sneller artrose zal ontwikkelen.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
De onderliggende oorzaak is in feite slijtage van de meniscus degeneratie waardoor de meniscus van mindere kwaliteit is en kwetsbaarder is. We onderscheiden een stabiele scheur waarbij het gescheurde deel weinig beweeglijk is en instabiele scheuren met lossere beweeglijke fragmenten die in het gewricht blokkeren.
Meniscus Knie Gewrichten Orthopedie Roeselare.
De operatie gebeurt in dagziekenhuis. In geval van een meniscushechting is zoals gezegd een aangepaste revalidatie vereist Jonge mensen met een sterk beschadigde of volledig weggenomen meniscus die blijven pijn houden, kunnen in aanmerking komen voor een meniscus transplantatie. Hierbij wordt de volledige meniscus vervangen door een donor meniscus.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
Deze gescheurde stukken dienen dan ook verwijderd te worden met verschillende kleine instrumentjes. De kleine stukjes meniscus die worden weggesneden, worden uit de knie gespoeld zodat ze later geen blokkage kunnen veroorzaken. Men verwijdert dus niet de volledige meniscus maar enkel de beschadigde stukken.
MENISCUS VERDONK.
Jonge mensen met pijn en een sterk beschadigde of volledig weggenomen meniscus, maar bij wie het kraakbeen in de knie nog vrij goed in orde is, zijn ideale kandidaten voor deze meniscus transplantatie. Hierbij wordt de volledige meniscus vervangen door een donor meniscus, deze techniek is dus bedoeld voor grotere letsels.
Meniscusscheur UZ Leuven.
Meniscectomie Meniscus operatie waarbij deel van de meniscus wordt verwijderd. Meniscustransplantatie, eventueel in later stadium als groot deel van meniscus op jonge leeftijd moet worden verwijderd. Onderzoeken en diagnose. Bij vermoeden van deze aandoening voeren we een of meerdere onderzoeken uit.
MENISCUSLETSELS.
Het meest frekwent is een draai of rotatiebeweging waarbij de meniscus gekneld zit tussen boven en onderbeen.Dit soort beweging kan soms ook bijkomend een letsel van een gewrichtsband veroorzaken.Klassiek is de krak" die gehoord wordt bij het scheuren van de meniscus.
Meniscus Dr. Lagast.
De meniscus heeft een belangrijke rol in het knie gewricht oa: de meniscus verdeelt de belasting over het kraakbeen, functioneert als schokbreker, zorgt voor stabiliteit, verzorgt voeding van kraakbeen en speelt een rol bij de propriocepsis" automatisch gevoel van stabiliteit.

Contacteer ons