Zoeken naar kraakbeen knie operatie

Home
kraakbeen knie operatie
Kraakbeenletsel aan de knie Kenniscentrum Orthopedie Slingeland Ziekenhuis.
Behandeling met medicijnen zoals NSAID's' pijnstillers of corticosteroïden ontstekingsremmers gaat pijn, ontsteking en zwelling tegen. Om de schade aan het kraakbeen in de knie te herstellen kan een operatie uitkomst bieden. Er zijn twee verschillende operatietechnieken die in dit geval kunnen worden toegepast.
Kraakbeenchirurgie Dr. Wouter Van den Broecke.
Indien het letsel in 1 compartiment van de knie aanwezig is wordt vaak een speciale ontlastingsbrace gedragen gedurende 3 maanden. Bij grotere defecten moet er een vorm van kraakbeentransplantatie gebeuren. Ofwel wordt tijdens een eerste artroscopie kraakbeen weggenomen en worden de kraakbeencellen gekweekt in het labo autologous chondrocyte implantation om dan 5 tot 6 weken later indien voldoende aantal terug ingeplant te worden via een operatie met een kleine insnede.
Kraakbeen ViaSana.
De shaver kan via een kleine opening in de knie gebracht worden en zuigt alle losgemaakte flarden en losse stukjes kraakbeen meteen weg. Het effect van deze operatie is gunstiger als het defect kleiner is. Een half weggesleten redelijk glad oppervlak van het kraakbeen kan met deze procedure niet verbeterd worden.
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Eens men ouder is dan 50 jaar is de genezingscapaciteit van kraakbeen zo laag dat er weinig resultaat van de operatie te verwachten valt. Microfractuur: Bij kleine defecten kan het onderliggende bot doorboord worden om op die manier het lichaam toe te laten een nieuwe laag pseudo-kraakbeen aan te maken. De arthroscopische microfractuur techniek is dan ook de meest aangewezen techniek voor kleine defecten van de volledige dikte van het kraakbeen. Mozaiekplastie: Bij een mozaiekplastie zullen er verschillende cilindertjes met kraakbeen en bot weggenomen worden op een plaats in de knie waar je deze kan missen en dan opnieuw ingepland worden ter hoogte van het kraakbeenletsel.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Wat is een artroscopie of kijkoperatie? Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Wie eerder al een operatie aan een meniscus of gewrichtsband onderging, loopt meer kans op kraakbeenletsels door de gewijzigde gewrichtsmechanica. De symptomen kunnen sterk verschillen van persoon tot persoon. Schade aan het kraakbeen wordt opgemerkt aan de hand van een kijkoperatie of artroscopie van de knie.
Behandeling en operaties bij kraakbeenbeschadiging.
Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken. Losse stukjes kraakbeen en beschadigd kraakbeen worden eerst verwijderd.
Kraakbeendefect in de knie: nieuwe behandelingen Orthopedie.
Na al deze operaties is langdurige en intensieve fysiotherapie nodig om ervoor te zorgen dat het kraakbeenherstel goed verloopt. Kraakbeen herstelt altijd heel langzaam, dus een te snelle belasting van de knie kan het effect van de operatie teniet doen.
KRAAKBEEN VERDONK.
Hyaluronzuur is een natuurlijke glijmiddel in de knie en heeft een voedend en beschermend effect op het kraakbeen. Recente gegevens tonen aan dat een injectie van 1 hoge dosis hyaluronzuur evenwaardig is aan de injecties van meerdere kleine injecties. Vaak wordt hyaluronzuur ook gecombineerd met een anti-oxidans.

Contacteer ons