Meer resultaten voor operatie kraakbeen knie

Home
operatie kraakbeen knie
Kraakbeenletsel Kinesist Orthopedie Lier.
Deze medicatie wordt nog niet terugbetaald door de ziekteverzekering. Bij kleine, goed gelokaliseerde en diepe kraakbeenletsels, kan men met een operatie het kraakbeen herstellen. Deze letsels vormen slechts een kleine minderheid van de patiƫnten met kraakbeenlijden. Deze technieken kunnen niet gebruikt worden bij arthrose of algemene kraakbeenslijtage of te grote kraakbeenletsels.
Kraakbeenchirurgie Dr. Wouter Van den Broecke.
Indien het letsel in 1 compartiment van de knie aanwezig is wordt vaak een speciale ontlastingsbrace gedragen gedurende 3 maanden. Bij grotere defecten moet er een vorm van kraakbeentransplantatie gebeuren. Ofwel wordt tijdens een eerste artroscopie kraakbeen weggenomen en worden de kraakbeencellen gekweekt in het labo autologous chondrocyte implantation om dan 5 tot 6 weken later indien voldoende aantal terug ingeplant te worden via een operatie met een kleine insnede.
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Eens men ouder is dan 50 jaar is de genezingscapaciteit van kraakbeen zo laag dat er weinig resultaat van de operatie te verwachten valt. Microfractuur: Bij kleine defecten kan het onderliggende bot doorboord worden om op die manier het lichaam toe te laten een nieuwe laag pseudo-kraakbeen aan te maken. De arthroscopische microfractuur techniek is dan ook de meest aangewezen techniek voor kleine defecten van de volledige dikte van het kraakbeen. Mozaiekplastie: Bij een mozaiekplastie zullen er verschillende cilindertjes met kraakbeen en bot weggenomen worden op een plaats in de knie waar je deze kan missen en dan opnieuw ingepland worden ter hoogte van het kraakbeenletsel.
Kraakbeen ViaSana.
Omdat na de corrigerende operatie de buitenzijde van het gewricht meer belast wordt, moet het kraakbeen van dit deel van de knie normaal zijn. De eerste 6 weken na operatie moet het geopereerde been ontlast worden hiervoor is het gebruik van krukken noodzakelijk.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie. Een gescheurde meniscus kan gedeeltelijk verwijderd of gehecht worden Lees meer, kleinere kraakbeenletsels kunnen zo nodig onmiddellijk behandeld worden, gewrichtsmuizen of losse fragmenten kunnen verwijderd worden.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Herhaaldelijke misstappen kunnen hetzelfde effect hebben als een groot letsel doordat de slijtage van het kraakbeen geleidelijk toeneemt. Wie eerder al een operatie aan een meniscus of gewrichtsband onderging, loopt meer kans op kraakbeenletsels door de gewijzigde gewrichtsmechanica. De symptomen kunnen sterk verschillen van persoon tot persoon. Schade aan het kraakbeen wordt opgemerkt aan de hand van een kijkoperatie of artroscopie van de knie.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
U wordt binnenkort in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Campus Geraardsbergen opgenomen voor een kijkoperatie aan uw knie. In deze folder willen wij u informeren over de voorbereiding, de opname in het ziekenhuis, de operatie en de nazorg. Het kniegewricht bestaat uit drie botdelen: het scheenbeen, het dijbeen en de knieschijf. De uiteinden van deze botdelen zijn bekleed met een dun laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt.
Kraakbeenslijtage en artrose RPA Janssen orthopedisch chirurg.
Dit betekent kijkoperatie knie. De indicaties voor een kijkoperatie bij slijtage zijn beperkt. Niet zelden hebben mensen, na een kijkoperatie bij artrose, toename van de pijnklachten na de operatie. Dit dient dus met terughoudendheid te worden verricht. Redenen voor een kijkoperatie bij slijtage kunnen zijn.: Het verwijderen van een los stuk bot bij slotklachten. Een microfracture behandeling van een ernstig lokaal kraakbeenletsel. Deze techniek is al jaren de gouden standaard voor de behandeling van kraakbeen.
Behandeling van kraakbeenletsel van de knie.
Aanvankelijk is een kraakbeenletsel niet pijnlijk, daar het kraakbeen niet van zenuwen is voorzien. Maar na een tijdje gaan er losse stukjes zweven in de knie, dit geeft een irritatie en een pijnlijke ontstekingsreactie in de knie. Oorzaken van een kraakbeenletsel.

Contacteer ons