Zoeken naar meniscus operatie herstel

Home
meniscus operatie herstel
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Wat is een artroscopie of kijkoperatie? Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Soms kan de scheur gehecht worden, maar meestal zal het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd worden. Er wordt zo weinig mogelijk van de meniscus verwijderd, om de schokabsorberende functie van de meniscus zo goed mogelijk te bewaren. Het gedeelte van de meniscus dat verwijderd werd, groeit niet meer aan. Mag ik mijn knie volledig belasten na een meniscus operatie?
Zorgvoorbeweging.nl.
Een meniscusscheur kan spontaan genezen als de scheur zich bevindt in het relatief goed doorbloede buitenste deel van de meniscus. Dit herstel vergt enkele maanden; op jongere leeftijd verloopt deze genezing beter dan op oudere leeftijd. De kijkoperatie artroscopie. Bij blijvende pijn of op slot-klachten is een kijkoperatie artroscopie verstandig. Zo nodig behandelt de orthopedisch chirurg direct het letsel van de meniscus. Heel soms kan de scheur in de meniscus gehecht worden. Dit heet: meniscopexie. Maar meestal moet een deel van de meniscus verwijderd worden; dat heet partiële meniscectomie. De orthopedisch chirurg haalt zo min mogelijk weefsel weg, zodat de meniscus zo goed mogelijk zijn schokdempende werking behoudt. Overigens kan de arts bij oudere mensen besluiten geen artroscopie te doen, vooral als er een sterk vermoeden is dat de kwaliteit van het kraakbeen op de uiteinden van het onder en bovenbeen verminderd is zie de afbeelding. De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie.
Meniscus Knie Orthopedie Roeselare is gespecialiseerd in de behandeling van de verschillende gewrichten: heup, knie, voet, enkel, schouder, elleboog, hand, pols en rug / wervelzuil. Voor behandeling v
Het nadeel is dat de meniscus tijd nodig heeft om te genezen waardoor er bepaalde restricties zijn tijdens de eerste 3 maand na operatie. Dit om de meniscus de kans te geven om terug vast te groeien. Revalidatie na meniscus operatie of transplantatie.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
Men verwijdert dus niet de volledige meniscus maar enkel de beschadigde stukken. Zo blijft er nog steeds een weliswaar verminderde bescherming van het kraakbeen aanwezig. Na de ingreep wordt een lokale pijnstiller ingespoten in de knie zodat deze gedurende 8 à10 uur pijnvrij blijft. De wondjes worden gehecht met twee kleine hechtingen. Na 10 dagen mogen deze verwijderd worden. Revalidatie en postoperatieve zorg. De patiënt mag onmiddellijk na de ingreep op de knie steunen. Na 3 dagen dient de patiënt bij zijn huisarts langs te gaan voor een wondcontrole en het verwijderen van het verband, na 10 dagen voor het verwijderen van de hechtingen. Afhankelijk van de stijfheid van de knie en de reactie op de operatie zal vanaf deze periode kiné worden opgestart.
Behandeling van een gescheurde meniscus Orthopedium in Delft.
U krijgt via de e-mail een code waarmee u uw operatie kunt bekijken. Na de operatie. Het herstel na een knie kijkoperatie en een gescheurde meniscus duurt 2 tot 6 weken en verloopt in grote lijnen als volgt.: Het is verstandig rust te nemen na de operatie, steeds afgewisseld met kort bewegen.

Contacteer ons