Zoeken naar meniscus operatie herstel

Home
meniscus operatie herstel
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Wat is een artroscopie of kijkoperatie? Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Soms kan de scheur gehecht worden, maar meestal zal het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd worden. Er wordt zo weinig mogelijk van de meniscus verwijderd, om de schokabsorberende functie van de meniscus zo goed mogelijk te bewaren. Het gedeelte van de meniscus dat verwijderd werd, groeit niet meer aan. Mag ik mijn knie volledig belasten na een meniscus operatie?
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl Veel gestelde vragen.
hoe lang duurt het herstel na een meniscus operatie? De duur van het herstel hangt van een aantal factoren af: is de binnen of buiten meniscus behandeld? herstel van de buiten meniscus duurt meestal wat langer, was er ook schade aan het kraakbeen?
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Door het doen van de oefeningen wordt deze vloeistof geleidelijk aan door uw lichaam opgenomen. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor u of het herstel van uw knie. Als u goed wakker bent en weer kunt lopen, mag u het ziekenhuis verlaten. Ongeveer twee tot drie weken na de operatie wordt u verwacht op de consultatie orthopedie.
Zorgvoorbeweging.nl.
Een meniscusscheur kan spontaan genezen als de scheur zich bevindt in het relatief goed doorbloede buitenste deel van de meniscus. Dit herstel vergt enkele maanden; op jongere leeftijd verloopt deze genezing beter dan op oudere leeftijd. De kijkoperatie artroscopie. Bij blijvende pijn of op slot-klachten is een kijkoperatie artroscopie verstandig. Zo nodig behandelt de orthopedisch chirurg direct het letsel van de meniscus. Heel soms kan de scheur in de meniscus gehecht worden. Dit heet: meniscopexie. Maar meestal moet een deel van de meniscus verwijderd worden; dat heet partiƫle meniscectomie. De orthopedisch chirurg haalt zo min mogelijk weefsel weg, zodat de meniscus zo goed mogelijk zijn schokdempende werking behoudt. Overigens kan de arts bij oudere mensen besluiten geen artroscopie te doen, vooral als er een sterk vermoeden is dat de kwaliteit van het kraakbeen op de uiteinden van het onder en bovenbeen verminderd is zie de afbeelding. De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie.
Behandeling van een gescheurde meniscus Orthopedium in Delft.
U krijgt via de e-mail een code waarmee u uw operatie kunt bekijken. Na de operatie. Het herstel na een knie kijkoperatie en een gescheurde meniscus duurt 2 tot 6 weken en verloopt in grote lijnen als volgt.: Het is verstandig rust te nemen na de operatie, steeds afgewisseld met kort bewegen.

Contacteer ons