Resultaten voor kraakbeen

Home
kraakbeen
Kraakbeenletsels Orthopediegroep.
Ongeval: Een ongeval kan een locale verhoogde druk geven ter hoogte van het kraakbeen waarbij ofwel een barst / breuk van het kraakbeen optreedt ofwel een kraakbeen loslating voorkomt. Hierdoor krijgen we op één welbepaalde plaats een verlies van kraakbeen.
Voeding voor je kraakbeen Gezondheid Plusmagazine.
Wie er in deze periode, waarin het kraakbeen snel aangroeit, slechte voedingsgewoonten op nahoudt en bijvoorbeeld veel geraffineerde voeding en suiker gebruikt, krijgt weinig essentiële bouwstenen mee, vertelt dr. Rudy Proesmans, orthomoleculair arts gespecialiseerd in de impact van voeding op gezondheid.
Kraakbeen Wikipedia.
Kraakbeen kan grote druk weerstaan stootkussenfunctie, maar heeft weinig trekvastheid, in tegenstelling tot bot. Kraakbeen is te vinden in vele gebieden van het lichaam, met inbegrip van het articulaire oppervlak van de botten, de ribbenkast, het oor, de neus, de bronchiale buizen en de tussenwervelschijven.
Kraakbeen.
Het betreft hier meestal een uitrafeling van het kraakbeen of enkele losliggende stukjes kraakbeen die rondzweven in het gewricht. Wanneer er slechts een beperkt letsel is, kan men ervoor kiezen om het kraakbeen wat bij te werken of terug glad te maken: dit noemt men een kraakbeendebridement of chondroplastie.
Waaruit bestaat hyalien kraakbeen? Hoe zit kraakbeen in elkaar?
Australische chirurgen zijn druk bezig met het ontwikkelen van een Biopen, waarmee licht beschadigd kraakbeen kan worden hersteld. Ook het UMC te Utrecht en de Maartenskliniek te Woerden doen onderzoek naar mogelijkheden om de afbraak van kraakbeen te stoppen en terug te laten groeien.
Kraakbeenletsel AZ Klina.
Kraakbeenletsels zijn vaak de oorzaak van pijn, zwelling, verminderde mobiliteit en ernstige beperkingen van de activiteiten van het dagelijks leven. De pijn komt niet van het kraakbeen zelf maar van de geïrriteerde weefsels die eromheen liggen of van losgeraakte stukjes kraakbeen die de knie irriteren.
Wat is artrose? Hoe werkt het kraakbeen? Artrose.
In uw gewrichten komen twee uiteinden van botten bij elkaar. Om ervoor te zorgen dat deze botten niet tegen elkaar aan schuren zit kraakbeen er als een beschermend kussentje tussen. Kraakbeen is glad, waardoor gewrichten gemakkelijk kunnen buigen, draaien en strekken.
Wat is kraakbeen en wat is de functie hiervan? Speelt het een rol bij gewrichtsstijfheid? Causamatics.
Kraakbeen wordt gemaakt van cellen chondrocyten genesteld in een tussencelstof matrix. Deze matrix bestaat uit o.a. vloeistof, proteoglycanen en hyaluronzuur versterkt met vezels van collageen en soms elastine, afhankelijk van het type van kraakbeen. De proteoglycanen bestaan op hun beurt uit o.a.
Kraakbeen: definitie en functie Causus.
Hierna gaat het over in het bot onder het kraakbeen, de subchondrale laag. Naarmate we dieper in de lagen komen wordt het kraakbeen stijver om dus tenslotte over te gaan in het bot. Het elastisch kraakbeen is hetzelfde als het hyaliene kraakbeen maar er zijn meer vezels in dit type kraakbeen.

Contacteer ons