Zoeken naar waar zit je meniscus

Home
waar zit je meniscus
Ik heb een gescheurde meniscus Thuisarts.
Wat zijn de verschijnselen van een gescheurde meniscus? Het scheuren van een meniscus doet vaak flink pijn. De pijn zit aan de zijkant van de knie ter hoogte van de gewrichtsspleet. Na het scheuren van een meniscus komt er meestal vocht in de knie.
Ik heb een gescheurde meniscus Thuisarts.
Wat zijn de verschijnselen van een gescheurde meniscus? Het scheuren van een meniscus doet vaak flink pijn. De pijn zit aan de zijkant van de knie ter hoogte van de gewrichtsspleet. Na het scheuren van een meniscus komt er meestal vocht in de knie.
Zorgvoorbeweging.nl.
U hoeft alleen krukken te gebruiken als uw behandelend arts dit noodzakelijk vindt. Om de knie zit een drukverband. Dit mag u na enkele dagen verwijderen. Vanaf dat moment mag u de knie buigen en strekken. De knie, evenals de operatiewondjes, kunnen enige weken dik blijven. Die zwelling verdwijnt vanzelf. Fietsen mag zodra u de knie weer goed kunt buigen. Een andere sport kunt u meestal ongeveer 6 weken na de operatie hervatten, maar alleen als uw knie niet meer gezwollen is. Als uw knie toch weer dik wordt, is het belangrijk dat u de activiteiten rustiger opbouwt. Raadpleeg eventueel uw behandelend arts of fysiotherapeut. Heeft u nog vragen? Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met uw behandelend arts. NOV Folder Artroscopie van de knie. NOV YouTube-kanaal met filmpjes over de meniscus, meniscopexie en meniscectomie. Maak meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Iedereen die klachten heeft gehad aan botten, gewrichten, spieren of pezen, weet hoe deze klachten je beperken in het dagelijks leven.
Wat is een meniscus? Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Schade aan de binnenste meniscus, of mediale meniscus, komt vaker voor dan de buitenste of laterale meniscus, omdat deze minder flexibel is. De binnenste meniscus zit namelijk vast aan de knieband en deze kan minder goed bewegen. Symptomen van meniscusletsel. Veel voorkomende problemen. Pijn langs de gewrichtspleet of over de gehele knie. Op slot schieten van de knie deze kan dan niet volledig strekken. Slijtage van het oppervlak van het gewrichtskraakbeen op lange termijn. Zwelling van kniegewricht. Oorzaken van meniscusletsel. Letsel aan de meniscus komt vaak voor bij oudere mensen, omdat vanaf ongeveer 40 jaar het weefsel minder sterk wordt. Echter, het is niet alleen bij ouderen dat letsel voorkomt. Vaak hoor je ook dat professionele voetballers hun meniscus hebben beschadigd, al zal eerder worden gesproken over kniebeschadiging.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
De kans op genezing van een gehechte meniscus hangt af van vele factoren: de plaats en grootte van de scheur, de kwaliteit van de meniscus, de fixatie van de scheur, de nabehandeling en vooral ook van de stabiliteit van de knie.
Meniscusklachten.
In ernstige gevallen verschuiven delen van de gescheurde meniscus naar de gewrichtsholte. Die knie gaat dan op slot. Bij het plotseling verdraaien van de knie kun je vallen en een erge pijn in de knie voelen. Die pijn zit vaak aan de buiten en/of binnenzijde van de knie, ter hoogte van de gewrichtsspleet.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
De onderliggende oorzaak is in feite slijtage van de meniscus degeneratie waardoor de meniscus van mindere kwaliteit is en kwetsbaarder is. We onderscheiden een stabiele scheur waarbij het gescheurde deel weinig beweeglijk is en instabiele scheuren met lossere beweeglijke fragmenten die in het gewricht blokkeren.
MENISCUSLETSELS.
Heel wat mogelijke oorzaken zijn verantwoordelijk voor het eventuele scheuren van een meniscus. Het meest frekwent is een draai of rotatiebeweging waarbij de meniscus gekneld zit tussen boven en onderbeen.Dit soort beweging kan soms ook bijkomend een letsel van een gewrichtsband veroorzaken.Klassiek is de krak" die gehoord wordt bij het scheuren van de meniscus.

Contacteer ons