Resultaten voor meniscus operatie herstelperiode

Home
meniscus operatie herstelperiode
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Wat is een artroscopie of kijkoperatie? Artroscopie of kijkoperatie is een minimaal-invasieve operatie waarbij het inwendige van de knie kan bekeken en behandeld worden via twee kleine incisides. Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Soms kan de scheur gehecht worden, maar meestal zal het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd worden. Er wordt zo weinig mogelijk van de meniscus verwijderd, om de schokabsorberende functie van de meniscus zo goed mogelijk te bewaren. Het gedeelte van de meniscus dat verwijderd werd, groeit niet meer aan. Mag ik mijn knie volledig belasten na een meniscus operatie?
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl Veel gestelde vragen.
hoe lang duurt het herstel na een meniscus operatie? De duur van het herstel hangt van een aantal factoren af: is de binnen of buiten meniscus behandeld? herstel van de buiten meniscus duurt meestal wat langer, was er ook schade aan het kraakbeen?
Zorgvoorbeweging.nl.
De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie. Zie ook de folder over een kijkoperatie van de knie en de filmpjes over de meniscus, over meniscopexie en meniscectomie.
Kniekijkoperatie.
Echter het herstel is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd, de kwaliteit van het kraakbeen, het soort ingreep en de mate waarin u zich aan alle adviezen hebt gehouden. In grote lijnen verloopt de herstelperiode als volgt.: U mag na de operatie dezelfde dag naar huis.
Behandeling van een gescheurde meniscus Orthopedium in Delft.
Operatie bij een gescheurde meniscus. Bij een operatie wordt het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd. Soms, als de scheur van de meniscus niet te lang bestaat, de patiƫnt jong is en de scheur in het doorbloede gedeelte van de meniscus loopt, is het mogelijk om de scheur van de meniscus te hechten.

Contacteer ons