Resultaten voor meniscus operatie herstelperiode

Home
meniscus operatie herstelperiode
Behandeling van een gescheurde meniscus Orthopedium in Delft.
Operatie bij een gescheurde meniscus. Bij een operatie wordt het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd. Soms, als de scheur van de meniscus niet te lang bestaat, de patiënt jong is en de scheur in het doorbloede gedeelte van de meniscus loopt, is het mogelijk om de scheur van de meniscus te hechten.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Soms kan de scheur gehecht worden, maar meestal zal het gescheurde gedeelte van de meniscus verwijderd worden. Er wordt zo weinig mogelijk van de meniscus verwijderd, om de schokabsorberende functie van de meniscus zo goed mogelijk te bewaren. Het gedeelte van de meniscus dat verwijderd werd, groeit niet meer aan. Mag ik mijn knie volledig belasten na een meniscus operatie?
Zorgvoorbeweging.nl.
De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie. Zie ook de folder over een kijkoperatie van de knie en de filmpjes over de meniscus, over meniscopexie en meniscectomie.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
Men verwijdert dus niet de volledige meniscus maar enkel de beschadigde stukken. Zo blijft er nog steeds een weliswaar verminderde bescherming van het kraakbeen aanwezig. Na de ingreep wordt een lokale pijnstiller ingespoten in de knie zodat deze gedurende 8 à10 uur pijnvrij blijft. De wondjes worden gehecht met twee kleine hechtingen. Na 10 dagen mogen deze verwijderd worden. Revalidatie en postoperatieve zorg. De patiënt mag onmiddellijk na de ingreep op de knie steunen. Na 3 dagen dient de patiënt bij zijn huisarts langs te gaan voor een wondcontrole en het verwijderen van het verband, na 10 dagen voor het verwijderen van de hechtingen. Afhankelijk van de stijfheid van de knie en de reactie op de operatie zal vanaf deze periode kiné worden opgestart.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Een arthroscopie wordt onder andere als behandelmethode gebruikt wanneer.: Er een probleem is met de meniscus en deze gehecht of gedeeltelijk verwijderd moet worden. Er stukken kraakbeen verwijderd of opnieuw vastgezet moeten worden. De knie schoongemaakt en gepolijst moet worden bij ernstig beschadigd kraakbeen. Een voorste kruisbandreconstructie nodig is. Uw knie geblokkeerd is, meestal zult u via spoed dan al opgenomen zijn. Het alternatief voor een arthroscopie als behandelmethode is de klassieke open gewrichtsoperatie. Hierbij wordt met een snede het gewricht geheel geopend. Het nadeel voor de patiënt is een langere opname in het ziekenhuis en langere revalidatie en meer pijn na de operatie.
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl Veel gestelde vragen.
hoe lang duurt het herstel na een meniscus operatie? De duur van het herstel hangt van een aantal factoren af: is de binnen of buiten meniscus behandeld? herstel van de buiten meniscus duurt meestal wat langer, was er ook schade aan het kraakbeen?

Contacteer ons