Zoeken naar knieoperatie meniscus

Home
knieoperatie meniscus
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder gezondheid.be.
Met de arthroscoop kan de arts gewrichten van binnen controleren op beschadigingen zoals gescheurd kraakbeen, gescheurde meniscus, gescheurde banden, gebroken bot, losse bot of kraakbeenstukken, slijtage van het gewricht, ontsteking. Met de gangbare onderzoeksmethoden, zoals röntgenonderzoek of echografie, is dit niet altijd mogelijk.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Letsels van de meniscus, de kruisbanden en het kraakbeen worden indien mogelijk direct behandeld via een artroscopie. Een gescheurde meniscus kan gedeeltelijk verwijderd of gehecht worden Lees meer, kleinere kraakbeenletsels kunnen zo nodig onmiddellijk behandeld worden, gewrichtsmuizen of losse fragmenten kunnen verwijderd worden.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
De kans op genezing van een gehechte meniscus hangt af van vele factoren: de plaats en grootte van de scheur, de kwaliteit van de meniscus, de fixatie van de scheur, de nabehandeling en vooral ook van de stabiliteit van de knie.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
De meniscus is een maanvormige, driehoekige schijf, gelegen aan de binnen en buitenzijde van de knie. Deze zorgt voor een dempend effect tussen het kraakbeen van het bovenbeen en dat van het onderbeen en op die manier is het kraakbeen dan ook optimaal beschermd.
Kijkoperatie Knie, arthroscopie knie Arts Orthopedie Lier.
De binnenste en buitenste gewrichtsband bevinden zich net buiten de knie en kunnen bij een arthroscopie niet gezien, noch behandeld worden. De meeste knie-arthroscopies worden gedaan om meniscusletsels te behandelen. Bij deze meniscusoperaties wordt het gescheurde stuk van de meniscus verwijderd.
Knie kijkoperatie meniscus Wat is het en hoe gaat de operatie? HMC.
Oorzaak van knieklachten door de meniscus? De meniscus is een schokdemper in de knie. Iedere knie heeft er twee: een binnenmeniscus en een buitenmeniscus. Een scheur of scheurtje in de meniscus kan ontstaan door de knie te verdraaien. Bij ouderen kan de meniscus makkelijker beschadigen.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
In het kniegewricht zitten twee kruisbanden. Deze verbinden het dijbeen met het scheenbeen. Tussen het dijbeen en het scheenbeen zit ook de binnenste en buitenste meniscus. Door een ongeval of verkeerde beweging kan letsel aan de kruisband of meniscus ontstaan.
Meniscus Knie Orthopedie Roeselare is gespecialiseerd in de behandeling van de verschillende gewrichten: heup, knie, voet, enkel, schouder, elleboog, hand, pols en rug / wervelzuil. Voor behandeling v
Zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de knie bevindt zich een meniscus die meebeweegt bij het plooien en strekken. Een scheur van de meniscus loop je meestal op door de combinatie van een draaibeweging met de knie geplooid.
Kijkoperatie van de knie Orthopedie Geel. orthopedie-geel-logo.
Een kijkoperatie wordt uitgevoerd wanneer er problemen zijn in het kniegewricht of wanneer er geen duidelijke diagnose kan gesteld worden bij een knieprobleem. Bij een meniscusletsel zal de meniscus worden gehecht of het gescheurde gedeelte worden verwijderd. Dit hangt af van de kwaliteit van het weefsel en de lokatie van de scheur.

Contacteer ons