Resultaten voor meniscus knie

Home
meniscus knie
MENISCUSLETSELS.
ANATOMIE EN FUNCTIE VAN DE MENISCUS. De meniscus is een zeer belangrijke shokbreker in de knie en is gemaakt van een speciaal soort kraakbeenfibrocartilago, genoemd. Er bevindt zich een meniscus aan de binnenzijde en één aan de buitenzijde van de knie.
Meniscus Knie Orthopedie Roeselare is gespecialiseerd in de behandeling van de verschillende gewrichten: heup, knie, voet, enkel, schouder, elleboog, hand, pols en rug / wervelzuil. Voor behandeling v
Zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de knie bevindt zich een meniscus die meebeweegt bij het plooien en strekken. Een scheur van de meniscus loop je meestal op door de combinatie van een draaibeweging met de knie geplooid.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
De kans op genezing van een gehechte meniscus hangt af van vele factoren: de plaats en grootte van de scheur, de kwaliteit van de meniscus, de fixatie van de scheur, de nabehandeling en vooral ook van de stabiliteit van de knie.
Acuut meniscusletsel Oorzaak, symptomen behandeling.
Beide menisci hebben ook een schokdempende en proprioceptieve functie. Proprioceptie betekent in dit geval dat de meniscus net als veel andere structuren in de knie in staat is ons lichaam informatie te geven over de stand waarin de knie zich bevindt.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
De binnenste en buitenste gewrichtsband bevinden zich net buiten de knie en kunnen bij een arthroscopie niet gezien noch behandeld worden. De meeste knie-arthroscopies worden gedaan om meniscusletsels te behandelen. Bij deze meniscusoperaties wordt het gescheurde stuk van de meniscus verwijderd.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
s Avonds mag de patiënt terug naar huis. Door middel van twee kleine insnedes aan de voorzijde van de knie zal de meniscus bekeken worden en kan men met mini-instrumenten de letsels aan de meniscus aan het licht brengen. De knie zelf wordt lichtjes opgeblazen met vocht waardoor een beter zicht van de menisci wordt verkregen en de knie tevens gespoeld kan worden.
Meniscusscheur UZ Leuven.
Scheur in meniscus, ontstaat meestal door de combinatie van draaien en buigen rotatie en flexie van de knie, bijvoorbeeld door verdraaien in hurkzit. Maak een afspraak. Knie en sportletsels raadpleging. Bij welke specialisten kunt u terecht. De typische symptomen van een gescheurde meniscus zijn.:
Meniscus Dr. Lagast.
De meniscus heeft een belangrijke rol in het knie gewricht oa: de meniscus verdeelt de belasting over het kraakbeen, functioneert als schokbreker, zorgt voor stabiliteit, verzorgt voeding van kraakbeen en speelt een rol bij de propriocepsis" automatisch gevoel van stabiliteit.
Scheur in de meniscus.
Bijkomend zorgt de meniscus mee voor de stabiliteit van de knie door: zijn vorm zorgt hij voor een betere aanpassing van de vorm van het bovenbeen dat afgerond ismet, de vorm van het onderbeen dat vlak is. Tevens heeft de meniscus een rol in de voeding van het kraakbeen dat de gewrichtsoppervlakken bedekt.

Contacteer ons