Op zoek naar vocht in knie na operatie meniscus?

Home
vocht in knie na operatie meniscus
Meniscusoperatie vocht in knie Knie.nl.
Herstel na de operatie. U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Vraag het de expert Meniscusoperatie vocht in knie. Meniscusoperatie vocht in knie. Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Redactieraad 5 maanden, 1 week geleden. 2 berichten aan het bekijken 1 tot 2 van in totaal 2. Zoek in de antwoorden van dit topic. Voer zoekwoorden in: Zoeken. 7 februari 2018 om 2116: 2184 Reactie. Zon 4 maanden geleden ben ik met de voetbal door mijn knie gegaan. Hierna een redelijk snel traject in gegaan waaruit bleek dat ik een horizontale scheur in mijn laterale buitenste meniscus had.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Om die reden kan de operatie via daghospitalisatie plaatsvinden. U krijgt adviezen om voldoende pijnmedicatie Paracetamol volstaat meestal en soms een ontstekingsremmer Diclofenac of Ibuprofen in te nemen. Regelmatige ijspakking kan nuttig zijn om de pijn en de zwelling van de knie te beperken. Hoe groot is de kans op slijtage na verwijdering van de meniscus?
Kijkoperatie van de knie.
Op de voorbereidingskamer wordt een infuus in uw arm ingebracht. Via dit infuus krijgt u medicijnen en vocht toegediend. Een kijkoperatie van de knie kan uitgevoerd worden met een algehele verdoving narcose of een plaatselijke verdoving ruggenprik. De keuze van de verdoving wordt in overleg met u bepaald. Eventuele vragen over de verdoving kunt u op het spreekuur PPO met de anesthesioloog bespreken. Tijdens de operatie maakt de specialist drie kleine sneetjes in de knie en brengt de arthroscoop ongeveer zo dik als een potlood in het gewricht. De arthroscoop bestaat uit een kijkgedeelte dat de structuren in het gewricht verlicht en vergroot. Het gewricht kan nagenoeg in zijn geheel worden beoordeeld. Met behulp van kleine chirurgische instrumenten kunnen de verschillende afwijkingen worden behandeld. Meestal betreft dit het verwijderen van een deel van een gescheurde meniscus en het verwijderen van losse kraakbeenstukken. Tijdens de operatie kunt u, indien u dit wenst en geen narcose heeft, op het beeldscherm de operatie volgen. Na de operatie.
orthopedie amsterdam meniscus operatie vocht in knie na operatie meniscus.
orthopedie amsterdam meniscus operatie vocht in knie na operatie meniscus. Alles ging goe tot nu zaterdag wanneer ik 15min had gevoetbald, tijdens ging het nog goed maar kort erna stond het dik, zeer veel vocht in de knie. orthopedie amsterdam meniscus operatie vocht in knie na operatie meniscus.
Is het normaal om na een kijkoperatie in de knie last te hebben van pijn en vocht in de knie? solvo.nl.
Is het normaal om na een kijkoperatie in de knie last te hebben van pijn en vocht in de knie? Acht weken gelden heb ik een kijkoperatie gehad aan de knie, scheur in de meniscus. Heb nog steeds pijn en veel vocht in de knie, is dit normaal?
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl Pijn na een meniscus operatie.
In enkele gevallen duurt de zwelling na een operatie langer dan gemiddeld. Normaliter kan er tot 6 a 8 weken sprake zijn van een reactieve knie. Ook hiervoor is vaak de kraakbeenconditie verantwoordelijk. De onderstaande foto rechts toont een oppervlakkige kraakbeenbeschadiging met een instabiele rand rode pijl ter plaatse van het bovenbeen mediale femur condyl. Een dergelijke beschadiging kan dan de oorzaak zijn voor zwelling en pijn die na de verwijdering van een gedeelte van de meniscus kan voorkomen. Deze afwijking is op een gewone röntgenfoto moeizaam en vaak ook niet te herkennen. Hydrops vocht van de knie wordt dan ook als de barometer van de knie beschouwd en mag om die reden noch door de orthopedisch chirurg, noch door de patiënt worden genegeerd.

Contacteer ons