Meer resultaten voor behandeling meniscus

Home
behandeling meniscus
Meniscus Knie Orthopedie Roeselare is gespecialiseerd in de behandeling van de verschillende gewrichten: heup, knie, voet, enkel, schouder, elleboog, hand, pols en rug / wervelzuil. Voor behandeling v
Zowel meniscuspathologie, kruisbandletsels en kraakbeenletsels worden via een kijkoperatie behandeld. Behandeling van de meniscus. Een meniscusscheur wordt via een kijkoperatie behandeld. Afhankelijk de grootte van het letsel, de locatie en de leeftijd van de patiënt wordt het gescheurde stukje meniscus verwijderd of gehecht.
Meniscus Scheur Orthopediegroep.
De meniscus is een maanvormige, driehoekige schijf, gelegen aan de binnen en buitenzijde van de knie. Deze zorgt voor een dempend effect tussen het kraakbeen van het bovenbeen en dat van het onderbeen en op die manier is het kraakbeen dan ook optimaal beschermd.
MENISCUSLETSELS.
Aangezien een meniscusscheur een mechanisch probleem is is, er ook een mechanische oplossing nodig dit: is het verwijderen van het stuk meniscus dat gescheurd is of het hechten van de gescheurde meniscus. Welk type van behandeling zal gekozen worden hangt af van uw leeftijd en de aard en uitgebreidheid van de meniscusscheur.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
In het algemeen is een kijkoperatie van de knie voor de behandeling van een gescheurde meniscus een ingreep met zeer goede prognose en weinig complicaties. Uw orthopedisch chirurg zal u tijdens de preoperatieve raadpleging op de polikliniek het verwachte resultaat van de ingreep uitleggen.
Scheur in de meniscus.
Operaties aan de meniscus worden meestal verricht via een kijkoperatie arthroscopie. Welk type van behandeling zal gekozen worden hangt af van uw leeftijd en de aard en uitgebreidheid van de meniscusscheur. Voor meer informatie over de operatieve behandeling van meniscusscheuren kan u hier terecht.
Meniscusscheur UZ Leuven.
Na de diagnose kiest uw arts, samen met u en de andere artsen van het team, de beste oplossing voor u. Uw behandeling kan dus afwijken van de hieronder voorgestelde therapieën. Specifieke spierversterkende oefeningen. Meniscus operatie waarbij deel van de meniscus wordt verwijderd.
Zorgvoorbeweging.nl.
NOV Folder Artroscopie van de knie. NOV YouTube-kanaal met filmpjes over de meniscus, meniscopexie en meniscectomie. Maak meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Iedereen die klachten heeft gehad aan botten, gewrichten, spieren of pezen, weet hoe deze klachten je beperken in het dagelijks leven. Wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan verdere verbetering van bestaande behandelingen en leidt tot nieuwe behandelmogelijkheden. U kunt dit wetenschappelijk orthopedisch onderzoek steunen via de Stichting Anna FondsNOREF, het Nederlands Orthopedisch Research en Educatie Fonds. Zie www.annafonds.nl of bel 071 523 22 24. Orthopedie: zorg voor beweging. De orthopedisch chirurg houdt zich binnen de geneeskunde bezig met de behandeling vanpatiënten die problemen hebben met hun bewegingsapparaat.
Meniscus scheur, letsel Kinesist Orthopedie Lier.
Cysten kunnen ook aan de rand van de meniscus ontstaan en voelbaar zijn aan binnen-of buitenzijde ter hoogte van de gewrichtsspleet. Diagnose en onderzoeken.: De diagnose wordt gesteld door het klinisch verhaal en onderzoek. Een meniscusscheur is zoals gewrichtsbandletsels van de knie NIET zichtbaar op radiografie. Dit wil niet zeggen dat een radiografie niet noodzakelijk of nutteloos is. De diagnose kan bevestigd worden aan de hand van een NMRMRI scan die ook andere letsels van kraakbeen of gewrichtsbanden en eventuele cysten kan aantonen of uitsluiten. Bij een mechanische gewrichtsblokkage door een geluxeerde hengselscheur wordt semi-dringend een kijkoperatie verricht om het gewricht te deblokkeren en is het resultaat van een NMR afwachten niet zinvol. Indien de klachten te ernstig en invaliderend zijn dat de dagelijkse activiteiten worden verstoord, dan kan men opteren voor een kijkoperatie. De niet-operatieve behandeling zal de meniscusscheur niet kunnen helen.
Meniscus RPA Janssen orthopedisch chirurg.
Afhankelijk van de soort scheur van de meniscus kan gekozen worden voor 3 vormen van behandeling tijdens de arthroscopie.: Een klein stabiele scheur, aan de rand van de meniscus, kan spontaan genezen. Soms wordt het littekenweefsel uit de scheur schoongemaakt om de genezing te bevorderen.

Contacteer ons