Zoeken naar knieklachten meniscus

Home
knieklachten meniscus
Met deze tips heb jij je meniscusklachten zo onder de knie! AmstelFysio Amsterdam.
Een bekende oorzaak voor knieklachten kan een meniscusprobleem zijn. Een scheur in je meniscus loop je namelijk zo op, voornamelijk met draai bewegingen. Helaas kan deze blessure ook ontstaan bij een langdurige overbelasting, zoals tijdens het hardlopen. Kun je zonder operatie van je meniscusklachten af komen?
Knieklachten: meniscusklachten.
Bij een beschadiging van de meniscus die geleidelijk is ontstaan. Bij knieklachten die kunnen passen bij een geleidelijke beschadiging van de meniscus kan een sportarts de knie onderzoeken en beoordelen of de meniscus inderdaad stuk is. In twijfelgevallen kan bijvoorbeeld met een kijkoperatie arthroscopie worden vastgesteld wat er precies aan de hand is.
Acuut meniscusletsel Oorzaak, symptomen behandeling.
Er kunnen ook slotklachten optreden. De knie kan dan plots niet meer volledig strekken of buigen omdat een deel van de meniscus klem komt te zitten in het gewricht. Er zijn een aantal fysiotherapeutische testen die een meniscusletsel kunnen bevestigen. Bij onzekerheid kan een MRI overwogen worden. Het is belangrijk ook andere structuren in de knie te onderzoeken op eventuele beschadiging. Behandeling en herstel. Als de scheur niet te groot is kan deze uit zichzelf genezen. De fysiotherapeutische behandeling is gericht op het optimaliseren van het herstel door middel van stabiliserende, spierkrachtversterkende en proprioceptie stimulerende oefeningen. Pijn, zwelling, slotverschijnselen en een te grote scheur zijn indicaties voor een operatieve behandeling. Hiervoor zijn een hoop mogelijkheden die met de orthopeet besproken kunnen worden. Bij acute knieklachten kan de fysiotherapeut beoordelen hoe ernstig de klachten zijn.
Informatie over meniscus knieklachten Monozorg.nl Lees hier.
Het is veel voorkomend bij jong en oud en kan erg pijnlijk zijn. Niet alle knieklachten hebben met de meniscus of menisci meervoud van meniscus te maken. Op deze pagina vind je uiteenlopend informatie over de meniscus en blessures. Exact matches only.
Ik heb een gescheurde meniscus Thuisarts.
Neem dan contact op met de bedrijfsarts. Meer informatie over een gescheurde meniscus. De informatie over een gescheurde meniscus is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen, de NHG-Standaard Niet-traumatische knieklachten en de NHG-Standaard Traumatische knieproblemen. Laatst herzien op 29 jan 2015.
Hoe voorkom je knieklachten aan de meniscus? Hardlopen.nl.
De meniscus, het kraakbeen in het kniegewricht, zorgt hierbij voor extra schokdemping. Als de knie wordt overbelast kan dit tot vervelende blessures aan je meniscus leiden. Zo kun je voorkomen dat je ernstige knieklachten krijgt. De meniscus vervult een belangrijke functie in het kniegewricht.
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl De symptomen van meniscusletsel.
Een bijzondere aandoening is de discoide meniscus of plaatmeniscus. Deze aangeboren afwijkende vorm van de meniscus, die alleen aan de buitenzijde voorkomt, veroorzaakt meestal pas klachten als er een scheur in ontstaat en wordt bij volwassenen vaak bij toeval gevonden.
Medische encyclopedie.
Kinderen hebben zelden last van de blessure. Bij oudere mensen scheurt de verzwakte en versleten meniscus soms bij het overeind komen uit een stoel. Bij sporters komt een gescheurde meniscus soms voor in combinatie met ander knieletsel, zoals een scheuring van de voorste kruisband.
Zorgvoorbeweging.nl.
Bij het ouder worden neemt de kwaliteit van dat weefsel af, waardoor de meniscus minder elastisch is en makkelijker scheurt. In dat laatste geval hoeft de meniscus trouwens geen klachten te geven; de kwaliteit van het kraakbeen op de uiteinden van het onder en bovenbeen zie de afbeelding is door de leeftijd waarschijnlijk ook verminderd en ook dat kan pijnklachten geven dit is artrose. Zo stelt de arts bij meniscusletsel de diagnose. De arts stelt de diagnose meniscusscheur aan de hand van uw klachten en het lichamelijk onderzoek. Uw arts vraagt wat er is gebeurd, wat u voelt en of u eerder knieklachten heeft gehad.

Contacteer ons