Resultaten voor meniscus revalidatie

Home
meniscus revalidatie
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Omdat we nu weten dat de knie sneller kan verslijten na verwijdering van de volledige meniscus, wordt alleen een zo klein mogelijk deel van de gescheurde meniscus weggenomen. Hoe groter de scheur en het verwijderde deel van de meniscus, hoe groter de kans op artrose. Instabiliteit van de knie door bijvoorbeeld een gescheurde voorste kruisband en bestaande kraakbeenslijtage in de knie, spelen ook een belangrijke rol. Moet ik na de kijkoperatie starten met kinesitherapie? Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt u een voorschrift voor kinesitherapie mee maar meestal hoeft dit niet gebruikt te worden. De eenvoudige oefeningen regelmatig herhalen, de knie normaal gebruiken in het dagelijks leven en eventueel fietsen volstaan voor een goede revalidatie.
Scheur blessure knie meniscus: behandeling en revalidatie.
de beoefende sport. de oorzaak van de meniscus. en gaan de oefeningen daarop toespitsen. Move to cure heeft zowel in Antwerpen als in Lebbeke een revalidatiecentrum uitgerust met de modernste toestellen. De klant kan bij ons komen trainen onder begeleiding van zijn persoonlijke Move to Cure therapeut. Deze individuele benadering maakt ons uniek en garandeert een snellere en fundamentelere revalidatie.
Zorg voor beweging.
De kijkoperatie vindt in dagbehandeling plaats, u mag dezelfde dag weer naar huis. Uw behandelend arts informeert u over de operatie. Zie ook de folder over een kijkoperatie van de knie en de filmpjes over de meniscus, over meniscopexie en meniscectomie. Revalidatie na de kijkoperatie.
MENISCUS VERDONK.
Jonge mensen met pijn en een sterk beschadigde of volledig weggenomen meniscus, maar bij wie het kraakbeen in de knie nog vrij goed in orde is, zijn ideale kandidaten voor deze meniscus transplantatie. Hierbij wordt de volledige meniscus vervangen door een donor meniscus, deze techniek is dus bedoeld voor grotere letsels.
ORTHOPEDISCHE INGREPEN arthroscopie van de knie.
Een arthroscopie wordt onder andere als behandelmethode gebruikt wanneer.: Er een probleem is met de meniscus en deze gehecht of gedeeltelijk verwijderd moet worden. Er stukken kraakbeen verwijderd of opnieuw vastgezet moeten worden. De knie schoongemaakt en gepolijst moet worden bij ernstig beschadigd kraakbeen. Een voorste kruisbandreconstructie nodig is. Uw knie geblokkeerd is, meestal zult u via spoed dan al opgenomen zijn. Het alternatief voor een arthroscopie als behandelmethode is de klassieke open gewrichtsoperatie. Hierbij wordt met een snede het gewricht geheel geopend. Het nadeel voor de patiƫnt is een langere opname in het ziekenhuis en langere revalidatie en meer pijn na de operatie.
Meniscus Knie Gewrichten Orthopedie Roeselare.
De operatie gebeurt in dagziekenhuis. In geval van een meniscushechting is zoals gezegd een aangepaste revalidatie vereist Jonge mensen met een sterk beschadigde of volledig weggenomen meniscus die blijven pijn houden, kunnen in aanmerking komen voor een meniscus transplantatie. Hierbij wordt de volledige meniscus vervangen door een donor meniscus.
Medisch Centrum Sint Martens Latem Kniechirurgie, heupchirurgie, rugchirurgie. Kneeclinic, hipclinic, spineclinic. Kliniek voor knie, heup en rug operaties. De Meniscus Medisch Centrum Latem.
Zo kan bijvoorbeeld een veertigjarige zijn meniscus scheuren tijdens het tennissen maar kan ook het rechtkomen uit gehurkte houding op veertig jarige leeftijd soms reeds voldoende zijn om de meniscus te scheuren. Op oudere leeftijd kan de meniscus zelfs scheuren zonder duidelijk trauma.

Contacteer ons