Op zoek naar na kijkoperatie knie nog steeds pijn?

Home
na kijkoperatie knie nog steeds pijn
Cor van der Hart Kniechirurgie.nl Pijn na een meniscus operatie.
De rode pijl geeft een focale chondropathie graad IV aan op het tibiaplateau die na behandeling van de meniscus scheur nog klachten kan veroorzaken. In enkele gevallen duurt de zwelling na een operatie langer dan gemiddeld. Normaliter kan er tot 6 a 8 weken sprake zijn van een reactieve knie. Ook hiervoor is vaak de kraakbeenconditie verantwoordelijk. De onderstaande foto rechts toont een oppervlakkige kraakbeenbeschadiging met een instabiele rand rode pijl ter plaatse van het bovenbeen mediale femur condyl. Een dergelijke beschadiging kan dan de oorzaak zijn voor zwelling en pijn die na de verwijdering van een gedeelte van de meniscus kan voorkomen.
Jaar na kijkoperatie knie, nog steeds hevige klachten.
View Forum Posts. Jaar na kijkoperatie knie, nog steeds hevige klachten. Binnen twee weken is het een jaar geleden maart 2017 dat ik een kijkoperatie onderging aan mijn linkse knie. Bij het sporten had ik een scheur in mijn buitenste meniscus lateraal en hier hebben ze tijdens de operatie een stukje uitgesneden. De scheur kwam namelijk niet in aanmerking voor een hechting. Misschien belangrijk om te weten: ik ben 24 jaar oud, weeg 80 kilo en deed regelmatig aan sport joggen, fitness, zaalvoetbal. Na de operatie zei de orthopedist dat de revalidatie amper enkele weken zou duren en dat ik snel geen pijn meer zou voelen.
Arthroscopie kijkoperatie: knie en schouder gezondheid.be.
Dijspier samentrekken knie strekken met het optrekken van de knieschijf gedurende een zestal seconden. Ontspan de dijspier na elke samentrekking. Maximum 10 reeksen van 10 contracties. Dijspier samentrekken met optrekken van de knieschijf en het geopereerd been gestrekt heffen gedurende een zestal seconden. Ontspan de dijspier na elke samentrekking. Maximum 10 reeksen van 10 contracties en 2 minuten rust na elke reeks. Na deze oefeningen gedurende 20 minuten ijsapplicatie op het kniegewricht. Na 1 week gaat u verder met oefening B en brengt u een gewicht aan de voet welke u progressief verhoogt. Bij pijn, warmte of zwelling van het kniegewricht het programma vertragen en meer ijsapplicaties toepassen. Afhankelijk van de operatie, de grootte van de ingreep en individuele factoren kan u na ontslag nog enige tijd wat hinder ondervinden in het operatiegebied.
Kijkoperatie van de knie.
De eerste 4 weken na de operatie kan het traplopen nog pijnlijk zijn. Deze pijn verdwijnt vanzelf. Om overbelasting van het kniegewricht te voorkomen is het belangrijk om onderstaande adviezen op te volgen.: Beweeg steeds binnen de pijngrens. De eerste dagen doet u het rustig aan en als u zit, legt u het been hoog. Meestal bent u na een paar dagen weer in staat kleine stukjes te lopen, terwijl de knie nog wel wat gevoelig blijft.
arthroscopie Knie.nl.
Nu heb ik nog steeds pijn in mijn knie, loop mank kan dus ook niet veel lopen, kan niet strekken of buigen en is nog steeds dik. Ik ben afgelopen week net weer op de hometrainer begonnen en heb moeite door het vocht in de knie om de trapper rond te krijgen. Heeft iemand hier ervaring mee. Waarom duurt het zo lang? Normaal gesproken moet je na 2-4 weken toch wel weer normaal kunnen lopen? 14 april 2015 om 1457: 346 Reactie. Zelf heb ik 17 september mijn 2de kijkoperatie gehad in 1 jaar tijd.
Artroscopie of kijkoperatie AZ Klina.
Na de kijkoperatie kan de knie enige tijd dikker zijn dan normaal, door belasten/oefenen kan deze zwelling nog wat toenemen. Tijdens de revalidatieperiode na de kijkoperatie moet u de bewegingen van de knie verder opbouwen, de kracht van de dijspier trainen en een normale functie van de knie herwinnen. Frequent en voorzichtig oefenen is nodig om de spierkracht en coördinatie optimaal te revalideren. Pijn en zwelling rond de knie geven aan dat de grens van het belasten bereikt is.
Is het normaal om na een kijkoperatie in de knie last te hebben van pijn en vocht in de knie? solvo.nl.
Is het normaal om na een kijkoperatie in de knie last te hebben van pijn en vocht in de knie? Acht weken gelden heb ik een kijkoperatie gehad aan de knie, scheur in de meniscus. Heb nog steeds pijn en veel vocht in de knie, is dit normaal?
meniscus operatie: na 5 maanden nog altijd pijn Bodybuilding.nl Forum.
En de 2de keer ging het opzich wel, andere fisio, deden minder zware oeveningen maar geen vooruit gaan nog wel last. Maar had pas een invaller en die heeft zware oefeningen met me gedaan nog steeds na 2weken last daarvan, voel me knie de hele dag door. Vooral op de momenten als ik niks doe. Denk dus dat het beter is als je op je eigen tempo op gang komt beter is, voel je zelf aan of het pijn doet.
Behandeling meniscusscheur AZ Klina.
Ik ben al wat ouder, heeft het opereren van een gescheurde meniscus nog wel zin? Het kan zeker zin hebben om een gescheurde meniscus te opereren ook bij een oudere patiënt, vooral als de kraakbeenslijtage in de knie meevalt en als de knie mechanische klachten vertoont zoals blokkage door een losliggend deel van de gescheurde meniscus. Anderzijds geeft een degeneratieve scheur van een meniscus bij een oudere persoon na een initiële pijnlijke periode vaak zeer weinig klachten zodat een kijkoperatie niet steeds noodzakelijk is.

Contacteer ons